top of page
GEVELPAND.png

DATE 25/06/2019   THEMA  WERKPLEK, HORECA, RETAIL, SOCIAL    CONCEPT VIBRANT MANHATTAN

Afstudeerproject | De Nuuj Milkfabriek

Dit project is een reactie op een aantal problemen in mijn eigen dorp, Gulpen. Het gekozen pand - De brandweerkazerne en gemeenteloods (vroeger een Melkfabriek) - ligt net aan de rand van het dorp, omringd door woningen, restaurants, een zwembad, een sporthal en het allerbelangrijkste: de middelbare school SG Sophianum. 

PANEEL.jpg
PANEEL2.jpg
PERSONAS.png

onderzoek

Na een uitgebreid onderzoek van 3 maanden zowel intern (in de middelbare school) als extern (in het dorp) zijn er genoeg inzichten en pijnpunten verzameld om aan te pakken met het ontwerp.  

Door 'misfits' in de school, trekken de leerlingen het dorp in, tot grote ergernis. Zij veroorzaken overlast. 

Met het interieurontwerp voor de kazerne, is het mijn doel om deze problemen op te lossen.

V1V2.png
BG.png

gebruikers

de leerlingen van de middelbare school zijn uiteraard een belangrijke doelgroep. Met dit interieurontwerp wil ik een plek voor hen creëren die hen wél biedt wat zij zoeken. Hierdoor trekken ze niet het dorp in, en veroorzaken ze geen overlast.

Na gesprekken met Gemeente Gulpen-Wittem ben ik dieper ingegaan op mijn doelgroep onderzoek, om te zien welke functie dit interieurontwerp en dit pand nóg zouden kunnen vervullen voor andere doelgroepen.  Uit dit verdere onderzoek bleek dat ouderen, studenten/adolescenten en ondernemers óók doelgroepen zijn die ik wil helpen met dit ontwerp.

functies in paradox

Uit het doelgroeponderzoek is deze paradox in functies ontstaan. Enerzijds wil men studeren en werken, anderzijds wil men ontspannen en afschakelen. 

Hieruit blijken 4 gebieden. Aan de ene kant een gebied om in stilte geconcentreerd te kunnen werken, aan de andere kant een gebied om te brainstormen, vergaderen en groepswerk te verrichten. Een centrale plek om te socializen, te ontmoeten en activiteiten te doen. Daarbij hoort natuurlijk een horecagelegenheid met lokale producten. Deze horecagelegenheid is gericht op ontbijt en lunch. 

VOORGEVEL.png
VIBRANT MANHATTAN.png

visie en concept

Met VIBRANT MANHATTAN wil ik de sfeer van Manhattan naar dit pand halen. (1) De architectuur van Manhattan is mijn inspiratie voor de basisvormgeving van het pand: beton en en staalconstructies. 
(2) De levendige culturen in Manhattan zijn de inspiratie voor vormgevingselementen in het pand. Energieke kleuren en printjes vormen deze toevoegingen in het interieur. (3) Het ontspanningsgebied in mijn pand refereer ik aan Central Park, met veel groen en een ontspannen sfeer. (4) In Manhattan zie je alles en iedereen. Van de ondernemende zakenman tot de hippie creatieveling. Alles vloeit in elkaar over en werkt perfect samen. Dat gebruik ik als inspiratie. 


 

omgevingspsychologie

GEVELPAND.png

OMGEVINGSPSYCHOLOGIE is een begrip dat mij ook verder helpt in de vormgeving van het interieur. Onze omgeving heeft een effect op ons. Kleuren, materialen, licht en dergelijke stimuleren onze gemoedstoestand. Na een uitgebreid onderzoek ben ik gaan kijken WAT de eisen per ruimte zijn. Welk licht is er bijvoorbeeld nodig om creativiteit te stimuleren? En van welke kleur wordt je productiever? Waarom is veel daglicht eigenlijk nodig en wat doen planten precies met stress? Uit dit onderzoek heb ik conclusies getrokken en toegepast in het interieur. Alles heeft zo zijn redenen, maar het is allemaal ten goede van de gebruiker. Zij moeten in een prettige sfeer en omgeving werken en genieten. De ruimte moet hen stimuleren op een positieve manier. Dat is immers het allerbelangrijkste. 
 

ontwerp

De Wirkplaatsj  
Geconcentreerd in stilte werken in de studio of creatief bezig zijn in het atelier!

1.png
3.png
Studio en atelier.png
2.png
4.png
2.png

De Groeëte hal 
Activiteiten, ontspannen, ontmoeten en gezelligheid!

Grote hal.png
3.png
4.png
1.png

De Samenwirk plekke
Brainstormen, vergaderen, groepswerk in een stimulerende omgeving!

Brainstorm.png
1.png
3.png
4.png
2.png

't Preuflokaal
Genieten van streekproducten of zelf de gerechten maken!

Horeca2.png
Horeca.png
3.png
1.png
4.png
2.png
PERCEEL.png
bottom of page