top of page
Functiecollage optie 3.png

Cosmetische Tattooshop

DATE 24/11/2016     THEMA SOCIAL DESIGN   CONCEPT PERFECTION OF IMPERFECT

Wanneer iemand littekens heeft overgehouden aan bijvoorbeeld een (ernstige) ziekte, vitiligo of ernstige brandwonden, kan dit als heel vervelend en misschien beschamend ervaren worden. Een cosmetische tattoo shop kan hierbij helpen om deze littekens weg te werken of te bedekken. Het ontwerp voor deze cosmetische tattoo shop stond in het teken van Healing Environment, om zo een kalmerende en rustgevende setting te creëren voor het emotionele proces waar de gebruikers zich in bevinden. Dit is een fictieve opdracht.

visie & concept

Het concept voor dit ontwerp is: ‘de schoonheid van het imperfecte’. Voor dit concept heb ik me laten inspireren door de natuur en zijn contrasten. In de natuur zie je namelijk veel contrasten terug, bijvoorbeeld in de vormen of texturen. Er zijn hele grillige vormen, een boomstronk, een klif en daar tegen over zijn er ook hele zachte en ronde vormen, een bloemblad of een kiezelsteentje. Zoals een ruw litteken in een zachte huid.

ontwerp

Een contrast van organische vormen tegenover grillige vormen staat centraal in het ontwerp voor de kliniek. Op de wanden zijn afbeeldingen van de natuur geplaatst om zo een directe link te leggen met het concept. Maar er zijn ook indirecte links te zien in het ontwerp, namelijk in de keuze voor de vormen van tegels en armaturen én het is terug te zien in bepaalde maatwerk meubels. In de cosmetische tattooshop zijn drie behandelkamers geplaatst, ieder met hun eigen omgevingsthema. Dit thema, binnen de desbetreffende ruimte, heeft een bijzondere werking op de cliënt. Het interieur heeft namelijk een kalmerend en rustgevend effect op de gebruikers van de ruimte. Er wordt in het ontwerp ook rekening gehouden met privacy en comfort van de gebruikers, vanwege het gevoelige proces waarin de doelgroep zich bevindt.

Idee 1 bovenverdieping.png
Idee 1 Doorsnede + aanzicht.png
Idee 1 onderverdieping.png
bottom of page