top of page
Header Arcam.png

The Hideout, Arcam

DATE 23/06/2016     THEMA SOCIAL DESIGN / WERKPLEK  CONCEPT STUDENTENCAFÉ

In het steeds drukker wordende Amsterdam is er voor studenten maar weinig plek waar zij zich even kunnen terug trekken. Er is daarom in het karakteristieke en opvallende pand ARCAM een plek gecreëerd voor studenten, waar ontmoeting plaats kan vinden, waar gestudeerd kan worden en waar ruimte is voor ontspanning; The Hideout aan het IJ.

visie & concept

Voor de drukke student van Amsterdam heb ik een plek gecreëerd waar ze kunnen studeren, ontmoeten en ontspannen. The Hide Out is een fijne, gezellige plek nét buiten het centrum. Het interieur ontwerp heeft warme tinten en natuurlijke materialen, om zo in te spelen op een cosy vibe voor de studenten. Door de grote raampartij treed er veel daglicht binnen, wat bevorderlijk is voor de concentratie tijdens het studeren. ‘s Avonds staan de sfeerlichten aan waardoor deze plek heerlijk knus en laagdrempelig aanvoelt.

ontwerp

De architectuur van ARCAM kenmerkt zich door zijn grote raampartijen, die voor een prachtige lichtinval en schaduwspel zorgen. Voor het ontwerp heb ik de nieuwe indeling in dezelfde lijnen laten lopen als de bestaande architectuur, om zo een eenheid te creëren tussen het bestaande en het nieuwe.

Voor het interieur is er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. In combinatie met warme kleuren krijgt deze plek een prettige en layed back sfeer die aansluit bij het karakter van de Amsterdamse student.

bottom of page